U trgovinu dolazite oboružani šoping listom i odlučni u namjeri da ovoga puta ne potrošite ni novčića više od planiranog, međutim, uvijek nekako uspijete pretrpati košaru i izaći s hrpom stvari koja vam uopće ne treba? Poznato? Donosimo vam zamke u supermarketima u koje upada većina kupaca te načine kako te iste zamke i izbjeći.

Ulazni prostor supermarketa
Zamka: Ulazni prostori trgovine su poprilično dobra zamka za naivne kupce koji potpuno neplanirano kupuju stvari koje nisu planirali ili koje im uopće ne trebaju. Uređeni poput svojevrsnih ‘chill’ zona, ulazni prostori trgovina navode kupce na impulzivnu kupnju raznih DVD-a, hrane i pića u velikim pakiranjima te blagdanskih proizvoda koji na kupce djeluju emocionalno. ‘To je sve tako smišljeno kako bi vas se navelo na kupnju ili pak na razmišljanje o kupnji, na primjer, velikog pakiranja soka za roštilj koji ćete možda organizirati iduće godine’, kaže Kit Yarrow, psihologija i profesorica marketinga na Sveučilištu Golden Gate u San Franciscu, piše Yahoo Shine.

Što učiniti: ‘Iako vam se možda čini da je najbolje pokraj proizvoda u ulaznom prostoru supermarketa jednostavno proći ne gledajući ih, to je sasvim pogrešna odluka jer za vrijeme ostatka šopinga progonit će vas misao jeste li ipak trebali pogledati što se nudi na akciji i jeste li ipak mogli proći povoljnije te ćete na kraju ipak kupiti i ono što vam ne treba. Umjesto toga polako i pažljivo promotrite proizvode koji se nude, zaustavite se na trenutak i dobro razmislite o kupnji. Ako se zaustavite u tom trenutku, odmah po dolasku u trgovinu, puno su manje šanse da ćete u kasnijem šopingu impulzivno kupovati’, savjetuje Art Markman, profesor kognitivne znanosti na Sveučilištu Texas u Austinu.

Supermarket

Popusti
Zamka: Veća količina popusta i sniženih cijena potaknut će i veću potrošnju. ‘Popusti jačaju osjećaje koji nadilaze vještine rasuđivanja. Tako često u tim situacijama mislimo da je nešto jeftino, ne uviđajući stvarnu situaciju’, objašnjava Kit Yarrow.
Što učiniti: Razmislite i u obzir uzmite stvarnu cijenu proizvoda. ‘Ukoliko biste taj proizvod izdvojili i kupili po njegovoj punoj cijeni, popust je dobra prilika, no ako određeni proizvod kupujete samo zato što mu je snižena cijena, to je onda bacanje novca’, napominje Markman.

Raspored proizvoda na policama
Zamka: U trgovinama su popularni proizvodi vrlo često smješteni na sredini prolaza, pa tako morate proći pokraj puno drugih proizvoda kako biste došli do onoga što vam treba. ‘Istraživanja pokazuju da ljudi u većini slučajeva kupuju proizvode koji se nalaze ispred njih’, kaže stručnjak Herb Sorensen.
Što učiniti: ‘Kratko i jasno: nastavite se kretati, ako se određeni proizvodi koje prve ugledate ne nalaze na vašoj šoping listi, samo prođite pokraj njih. Ako ipak želite baš taj neki proizvod, vratite se i pogledajte ga, velike su šanse da ćete na kraju i odustati od kupnje’, kaže Sorensen.

Više na tPortalu