Saopštenje za javnost Zelene ekološke partije GO Subotica prenosimo u celosti.

Dok se ovih dana politički rivali utrkuju, ko će građanima na što bolji i efikasniji način objasniti ko je kriv i odgovoran za problem Palićkog jezera, Zelena Ekološka Partija pokušava da demagogiju pretvori u politički rad, odnosno rad na terenu!

Zelena Ekološka Partija, kao jedina ekološka partija u gradu, ima dužnost da se oglasi povodom nekih članaka u medijima, raznim izjavama od strane pojedinih političkih stranaka i medijskim prepucavanjima u vezi Palićkog jezera.

Svima je u gradu poznat dugogodišnji problem Palićkog jezera, njegovo zagađenje, povećana koncentracija fosfora i azota u otpadnim vodama, kada se svemu tome doda sve više i duže pristutni sediment, mulj, dobijamo ekološku katastrofu na pomolu.Sada imamo situaciju da prethodna vlast optužuje sadašnju, a sadašnja uzvraća optužbe, a poznato je da niti sadašnja vlast, niti prethodna, niti ona pre prethodne, nisu ništa učinile da naše jezero pre svega bude čisto, sređeno, da se iskoristi za turizam, sporski i eko, da bude vodeći vodeni centar u okruženju, da opravda ime u narodu, “biser” Subotice i Vojvodine.Tim povodom ovo saopstenje šaljemo na svačiju adresu.

Naime, poznato je da je Zelena Ekološka Partija poduzela radne akcije u vezi Palićkog i Ludaškog jezera, konkretno, na Palićkoj obali, čišćena je obala trećeg sektora, pod nazivom, “Da bar obale budu čiste”, jer očigledno je da nažalost jos uvek nema volje da voda bude čista, ta akcija je bila dugo najavljivana i javno je putem medija bila pozvana na učestvovanje i saradnju, kako sadašnja vlast tako i prethodna vlast, i sva javna preduzeća i organizacije u gradu da pomognu pre svega u ljudstvu a zatim i u ostalim vidovima.Krajnji ishod, zapanjujući, niko se nije odazvao a Zelena Ekološka Partija je i tu akciju sama organizovala i uspešno obavila.

Ovim putem Zelena Ekološka Partija, želi da skrene pažnju javnosti da ima program i projekte za Palićko jezero, koje u roku od samo jedne godine, rešava problem star 30 godina, i naše jezero ponovo može da bude turistički centar, ovaj projekat davno postoji ali nema političke volje. Naša stranka će pratiti dešavanja i dalja zbivanja, i dalje će poduzimati akcije na Palićkom jezeru, a ne kao pojedine stranke, koje samo znaju da izdaju saopštenja, a nisu uradili apsolutno ništa, kako za Palić tako i za grad i naše sugrađane. I za sam kraj, apelovaćemo da se što pre počne rešavanje katastra direktnih zagađivača u jezero, a treba napomenuti da i taj projekat imamo, koji je, treba naglasiti, besplatan! Pratite nas dragi sugrađani.