Železnice Srbije najavile su da će od sutra nastaviti akciju hemijskog uništavanja korova uz pruge specijalnim hemijskim vozom.

Iz Železnica upozoravaju stanovništvo da ukloni sve predmete, organske materije, domaće životinje, pčele i živinu sa prostora na kome se uništava korov.

Kako se precizira u saopštenju, specijalni hemijski voz sutra će saobraćati od Niša do Dimitrovrgad i granice sa Bugarskom, a u nedelju, 4. septembra voz će se kretati od Niša do Zaječara.

Predvidjeno je da voz u ponedeljak, 5. septembra uništava korov na relaciji Zaječar-Prahovo, a u utorak, 6. septembra na pruzi od Zaječara do Požarevca, preko Vražogrnca, Majdanpeka, Bora i Kučeva.

Prema planiranom rasporedu, voz će u sredu, 7. septembra preći deonicu Požarevac – Mala Krsna – Smederevo – Mala Krsna – Jajinci – – Beograd, dok je u četvrtak je predvidjeno da se korovska vegetacija hemijski suzbija na relaciji Beograd – Paraćin, preko stanica Resnik, Mladenovac, Velika Plana i Lapovo.

U petak, 9. septembra, voz će iz Paraćina preko Stalaća stići u Niš gde će preći i kroz stanice Niškog železničkog čvora i time završiti treću etapu rada, navodi se u saopštenju Železnica Srbije.

Iz Železnica navode da u slučaju vremenske nepogode, kao i u toku noći, voz neće saobracahti.

Akciju uništavanja korova Železnice Srbije su počele u maju ove godine.

Izvor : (Beta)