Green days festival se po treći put održava u Pančevu, a ove godine su poziv za učešće dobili sajtovi Ekologija i Zelene strane. Manifestacija je počela u petak Sajmom ekologije u Narodnoj bašti, gde je Maja Volk pripremala zdrave obroke za posetioce i održala muzičku radionicu.

Cilj „Green Days-a“ je da ukaže na značaj očuvanja životne sredine. Zbog toga je ova dvodnevna manifestacija počela Sajmom ekologije u Narodnoj bašti. Grupe „Električni orgazam“ i „Piloti“ u dvorani Kulturnog centra su zatvorile treći ekološko-muzički festival „Green Days“.

Novost ovogodišnjeg festivala je humanitarna nagradna igra „Doniraj da bi svirao“. Planirano je da najsrećniji posetilac koji donira školski pribor namenjen deci sa poplavljenih područja osvoji električnu gitaru. Međutim, odziv naših sugrađana je bio slab, pa će ova gitara ostati kod organizatora.

Ipak, akcija reciklaže je uspela. Prvih stotinu donosilaca reciklažnog otpada, deset plastičnih flaša ili limenki dobilo je ulaznice i majice festivala na poklon. Organizatori treći „Green Days“ ocenjuju uspešnim.

– Zadovoljni smo festivalom, i Sajmom ekologije i koncertima. Bio je veliki broj izlagača – iz Novog Sada, Beograda, Inđije, Zrenjanina, Kovina, Pančeva i okolnih mesta. Svi su oduševljeni programom i moram priznati da je ovo najbolji Sajam ekologije koji smo organizovali, rekla je Vesna Zubić.

Evo par fotografija sa prvog dana festivala:

[metaslider id=15178]