Poseta Aleksandra Vučića Nemačkoj, trebalo bi da Srbiji obezbedi dugoročno rešavanje problema energije i da joj obezbedi onu “zelenu” i sačuva životnu sredinu.

“U Berlinu ćemo potpisati zajedničku izjavu o Termoelektrani ‘Nikola Tesla-B3′ i ‘Moravi’ i ‘Drini’ o tome da oni ulože 1,2 milijarde evra u TENT B3 i zatim više od milijarde u hidro-potencijale, a da mi to vraćamo ne novcem nego kroz zelenu energiju”, rekao je Vučić novinarima nakon obeležavanja 130 godina diplomatskih odnosa Srbije i Japana.

Vučić je kazao da je za realizaciju ovih projekata potrebna i brza izgradnja “Đerdapa 3″, ali, dodao je, “o tom potom”.

On je kazao da će susret u Berlinu biti na visokom nivou i da je zahvalan nemačkoj strani što je toliko pažnje posvetila Srbiji.

Vučić je naveo da će razgovarati s ministrom za ekonomski razvoj i saradnju Dirkom Nibelom, kao i s najznačajnijim ljudima iz privrednih i ekonomskih resora, a na najvišem nivou biće primljen i u ministarstvu odbrane te zemlje.

Kako je rekao, razgovaraće i sa savetnikom nemačke kancelarke Angele Merkel za spoljnu politiku i bezbednost Kristofom Hojzgenom.

Na pitanje kako objašnjava to što on sa jedne strane putuje u Nemačku, a predsednik Srbije Tomislav Nikolić uskoro u Rusiju, Vučić je ponovio da Srbija želi ulazak u EU, ali i bolje odnose sa svim zemljama sveta, posebno onim važnim, poput Rusije i SAD.

Više u Zelenim novinama