Beograd, 17. maj 2012 – Projektno rešenje za IT i Poslovni park Inđija, dobilo je visoke ocene od strane Instituta zelene gradnje, sertifikacionog tela za zgrade po internacionalnom protokolu LEED, saopštila je danas kompanija Energo, zvanični LEED konsultant na ovom projektu.
Objekat je dobio zvaničnu potvrdu za čak 87 odsto ispunjenja ukupnih uslova koje treba da zadovolji u projektnoj i izvođačkoj fazi za prestižni „Gold sertifikat”. To predstavlja odličnu poziciju da se u izvođačkoj fazi ispuni i preostalih 13 odsto i pretenduje na najviši „Platinum” rang.

„Ovo je postignuto zahvaljujući kvalitetnim projektnim rešenjima u oblasti racionalnog korišćenja vode, energije, kvaliteta vazduha i uslova boravka, kao i izborom recikliranih materijala regionalnog porekla”, kaže Marija Golubović, direktorka kompanije Energo, koja na ovom projektu ima ulogu odgovornog za sprovođenje energetskog modela objekta, složenog sistema za procenu energetske efikasnoti zgrade po LEED protoklu, kontrole funkcionalnosti sistema pri puštanju u rad, kao i budućem korišćenju, a sve u skladu sa zahtevima međunarodnog LEED protokola zelene gradnje.