Međunarodna studentska organizacija AIESEC, sa lokalnom kancelarijom u Novom Sadu, organizuje tokom marta ove godine, po prvi put, projekat pod nazivom AGRO PULS. Cilj projekta je približiti mladim ljudima poljoprivredu i podići im svest o značaju i potencijalu poljoprivrede u našoj zemlji.

Činjenica je da naša zemlja obiluje poljoprivrednim potencijalom, te je naš cilj ovim projektom zainteresovati mlade za ovu granu i podstaći njihovo usavršavanje upravo u sferi poljoprivrede. Realizacija će se odvijati tokom marta, i to u periodu od 3. do 15. marta kroz radionice i tribine iz relevantnih agrarnih tema. Predavanja će voditi profesori sa Ekonomskog i Poljoprivrednog fakulteta. Prva tribina održala se 3. 3. koja je ujedno bila i prvo internacionalno predavanje na našem projektu, a vodio je je profesor Brendeste iz Austrije. Projektu će prisustvovati i student praktikant AIESEC- a, iz Japana koji će voditi radionicu srednjoškolcima na temu “Analiza poljoprivrednog stanja Japana i komparacija analize sa stanjem u  Srbiji”.

Radionicama i tribinama, koje će se održavati na Ekonomskom fakultetu i Fakultetu Tehničih nauka će prisustvovati studenti Univerziteta u Novom Sadu kao i srednjoškolci iz poljoprivrednih škola iz Futoga i Zrenjanina. Kao provera znanja, 19. marta biće organizovano takmičenje za učesnike u studiji slučaja sa nagradama za najbolje.

Drugi deo projekta okrenut je ljudima iz agrarnog biznisa. On obuhvata Business 2 Business day, koji podrazumeva međusobno povezivanje kompanija i održaće se 23. marta i Company day koji će se održati 27. marta i njegov cilj je povezivanje studenata sa kompanijama.

Projekat Agro Puls podržava ambasada SAD iz Beograda, kroz alumni program.