“Tara Maraton 2014 ®” je drugo izdanje velike planinske trke kroz predele Nacionalnog Parka Tara i planine Tare. Start svih staza Maratona je na Mitrovcu (25 km od Bajine Bašte). Maraton učesnike vodi šumskim putevima i planinskim stazama jedne od najatraktivnijih planina u Srbiji, u samo srce Nacionalnog parka Tara. Cilj svih ruta je u Bajinoj Bašti.

tara-marato

Cela staza mora se proći isključivo peške (trčeći ili hodajući, već prema sposobnostima svakog učesnika), prolazeći kroz kontrolne punktove i okrepne stanice, na kojima se učesnici mogu snabdeti vodom i hranom za nastavak takmičenja.

“Tara Maraton 2014®” biće održan od 01. do 03. avgusta i imaće tri različite rute (staze), što će takmičenje učiniti pristupačnim za sve zainteresovane:

Tara Ultramaraton: DUŽINA: 115 km, USPON: 5.700 m
Tara Challenge: DUŽINA: 61 km, USPON: 2.300 m
Tara Cross: DUŽINA: 36 km, USPON: 1.300 m
Pred takmičarima je prelepa planina, nepredvidivo vreme, teški usponi i sjajni spustevi, veličanstveni vidikovci, planinski potoci i planinsko jezero. Svaka staza Maratona, kroz neposredan kontakt takmičara sa prirodom, predstavlja izazov za sebe. Sve staze Maratona će biti potpuno obeležene.

Tara Ultramaraton je zvanična kvalifikaciona trka za “The North Face® Ultra-Trail du Mont-Blanc®”