U konkurenciji od više od 20 renomiranih svetskih kompanija, “Strawberry energy” kao jedina srpska kompanija, ušla je u finale takmičenja za najbolju tehnološku kompaniju u kategoriji zaštite životne sredine, takozvanu “World technology award” u organizaciji Svetske tehnološke mreže (“World Technology Network”).

Kompanija “Strawberry energy”, autor prvog javnog solarnog punjača za mobilne uređaje “Strawberry Drvo”, nominovana je od strane dosadašnjih pobednika ovog takmičenja koje u 20 kategorija izdvaja kompanije i pojedince od značaja za razvoj 21. veka. Rame uz rame sa kompanijama “Facebook”, “Google”, “Dropbox”, “AT&T”, “Tesla Motors” i drugim multinacionalnim korporacijama kao jednim od finalista u drugih 19 kategorija, “Strawberry energy” jedina je kompanija iz Srbije. U kategoriji zaštite životne sredine, “Strawberry energy” takmiči se sa svetski istaknutim ekološkim kompanijama kao što su “Eco-Fuel Africa”, “Biofungitek”, “Ecosphere technologies” i drugi.

“Biti nominovan od strane vrhunskih stručnjaka i svetski poznate organizacije za nas već predstavlja veliku čast, a uvršćavanje u najboljih 7 finalista pokazatelj nam je da je naša inovacija kompetentna na svetskom tržištu i da ima velikog potencijala. Ovim smo dobili novu energiju i motivaciju da nastavimo da širimo mrežu našeg “Strawberry Drveća”, kao i potvrdu da i za jednu mladu kompaniju iz Srbije ima mesta među svetskim gigantima u oblasti novih tehnologija”, istakao je Miloš Milisavljević, osnivač i direktor kompanije “Strawberry energy”.

Pobednici će biti proglašeni na svečenoj ceremoniji u konferencijskoj sali “Time” magazina u Nju Jorku, kao završnica dvodnevnog “World Technology” samita koji će se održati 14. i 15. novembra. Neke od najznačajnijih svetskih medijsih kuća kao što su “Time magazine”, “CNN”, “Fortune” i “Science” biće medijski pokrovitelji ove svečanosti.

Svetska tehnološka mreža “World Technology Network” (WTN) je zajednica koju čine svetski najinovativniji pojedinci i organizacije iz oblasti nauke, tehnologije i srodnih oblasti. WTN okuplja pokretače 21. veka sa fokusom na nove tehnologije i ciljem da se podstaknu nove ideje, relacije i mogućnosti njihove primene.

Nagrade za najbolje tehnologije, “World Technology Award”, dodeljuju se svake godine izuzetnim inovatorima iz različitih tehnoloških oblasti, kako bi se odala čast tim pojedincima i kompanijama ali i uspostavio sistem odabira novih članova Svetske tehnološke mreže, obzirom da svi finalisti dobijaju priliku za aktivnim članstvom u mreži.

Zvanična internet stranica sa svim finalistima: http://www.wtn.net/summit2013/awardsgala.php