У уторак, 11. јануара о.г. у другом дневнику РТ Србије и у данашњем броју листа Прес, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде, Саша Драгин, је у својој изјави поводом јавног упозорења Еколошког покрета о опасности од генетски модификованих организама и Кодекса Алиментариуса, бестидно изнео неистине у циљу обмане јавности.

Његова тврдња у дневнику на РТС да у Србији, док је он на том месту, ,,неће бити дозвољени производња и увоз генетски модификоване хране и семена представља бестидну обману јавности.

Та тврдња је потпуно неистинита, јер је МК Група од 2007. године званични увозник генетски модификованог семена и хербицида од Монсанто корпорације на основу јавно потписаног међусобног уговора од 16. маја исте године. Генетски модификовано семе се и данас јавно увози, дистрибуира и узгаја у Војводини, о чему је целокупна јавност упозната кроз режирано уништавање само дела засејаних парцела са генетски модификованом сојом у општини Оџаци прошле године.

За наредну сетву у Србији се јавно склапају уговори са сељацима о сејању генетски модификоване соје у Војводини.

Корпорација Монсанто је у децембру прошле године преко интернет мреже јавно расписала конкурс за Србију ради запошљавања наших држављана ,,да на нивоу српских сељака продају генетски модификовано семе и хербициде и да анализирају конкуренцију, иако по тренутно важећем закону у Србији то није дозвољено. Више од 10.000 људи је до сада прочитало расписани конкурс корпорације Монсанто, а да Јавни тужилац Србије није реаговао на очигледно кршење закона од стране организованог криминала у коме и сам нечињењем учествује.

Његова изјава у другом дневнику РТС да ,,Закон који важи у Европи је такав да ниједна генетски модификована намирница није дозвољена за људску исхрану, не морамо ни да се бринемо око тога представља такође бестидну лаж. Цела Европа је преплављена намирницама од генетски модификованих организама, са којих су чак скинуте назнаке да су направљене од њих. Европа је подлегла притисцима америчког индустријског лобија за који отворено ради и влада САД, о чему сведочи и изјава потпредседника САД Џозефа Бајдена током посете Србији ,,да је Америка незадовољна законом у Србији о забрани узгоја и промета генетски модификованих организама.

Министар пољопривреде, који је годину дана био на специјализацији у биоинжењерској лабораторији у САД где је радио на генетском дизајнирању животиња за људску исхрану, се добро сећа да је потпредседнику САД понизно обећано да ће Србија то врло брзо променити.

Бескрупулозној обмани јавности допринос је дала и гошћа ,,јавног медијског сервиса Јованка Миљуш-Ђукић са Института за молекуларну генетику и генетичко инжењерство која је сама себе демантовала гестовима особе која свесно лаже, као и водитељица другог дневника која је додала да ,,у ресорном министарству кажу да се за сада закон не мења и да ће уколико до тога дође, јавност о томе бити обавештена.

У ,,ресорном министарству, насупрот свом шефу, изјављују да је стручна служба припремила Нацрт закона о генетички модификованим организмима и после правне анализе ће бити стављен у процедуру усвајања, што је објављено у дневној штампи истог дана када је ,,ресорни министар“ без стида и срама обмануо јавност.

Последња обмана „ресорног министра“ се односила на изјаву  да ,,не морамо ни да се бринемо око тога“.

Са таквим људима, који су дозволили окупацију Србије од стране приватне компаније и који понизно прихватају промену закона којим ће бити званично дозвољен узгој и промет генетски модификованих организама  у комерцијалне сврхе, што пуне три године мимо важећих закона повлашћени чланови ДС већ раде у Србији, грађани Србије морају бити дубоко забринути. Не само забринути, него би морали почети и да се организују ради изласка на улицу ради одбране права на живот и будућност.

У супротном, уколико се оваквим бескрупулозним људима дозволи јавно наговештена намера спровођења геноцида над становништвом Србије, Србија ће бити избрисана са географске карте света.

Никола Алексић, с.р.