Opština Pećinci i rusko-španski konzorcijum kompanija fotonaponske industrije potpisasli su danas Memorandum o razumevanju, kojim se bliže definišu uslovi za izgradnju solarne elektrane na teritoriji opštine Pećinci.

U skladu sa nadležnostima, Opština Pećinci će obezbediti podršku za izdavanje dozvola i saglasnosti, rekao je predsednik Opštine Sava Čojčić i istakao da je izgradnja solarnih elektrana “pravac budućnosti”.

Konzorcijum kompanija, na čijem čelu je Asocijacija ruske fotonaponske industrije, planira da investira izmedju 75 i 90 miliona evra u razvoj projekta izgradnje solarne elektrane od 30 megavata na oko 240 hektara u opštini Pećinci.

Zamenik direktora konzorcijuma Jevgenij Zagorodnji izrazio je zadovoljstvo saradnjom sa rukovodstvom te opštine i istakao da ukoliko i saradnja sa ostalim instancama bude na istom nivou, to će doprineti da se ovaj projekat brzo realizuje.

Rusko-španska delegacija će se narednih nekoliko dana sastati sa predstavnicima ministarstava, s kojima će precizirati uslove realizacije investitcije u Pećincima.

Izvor: Zelena Srbija