Uprkos nerazumevanju lokalne samouprave da preko Konkursa za sufinansiranje nevladinih organizacija finansijski pomogne održavanje tradicionalnog edukativnog likovnog konkursa Naša ekološka lepota, Ekološki pokret Odžaka, uprkos teškoj finansijskoj situaciji u kojoj se nalazi, odlučio je da opet raspiše ovaj konkurs.

Kao i prošle godine konkurs je tematski. Na otvaranju poslednje izložbe, gde je tema bila PTICE,rekli smo da će ovogodišnja tema biti SOVE. Temu smo odredili u čast saradnje sa Društvom za zaštitu sova, ovogodišnjim dobitnikom „Zelenog lista“ koje je ovo Društvo dobilo u okviru konkursa ekološke emisije Radio Beograda 2 „ Čekajući vetar“ . Jedan od predlagača da ovo Društvo dobije „Zeleni list“ bio je i Ekološki pokret Odžaka.

Format crteža i tehnika rada su slobodni. Na poleđini rada dostaviti podatke o autoru( prezime i ime,razred i odeljenje, škola, mentor). Konkurs traje do kraja kraja prvog polugodišta školske 2014/15. Izložba se planira za početak drugog polugodišta. Molimo učesnike da se radovi dostave striktno do datog roka. Radovi koji stignu posle naznačenog roka neće se uzimati u obzir za žiriranje i izlaganje. Kategorije takmičenja: Predškolski uzrast, Školski uzrast I, II, III razred, Školski uzrast IV, V, VI razred ; Školski uzrast VII, VIII razred , Srednjoškolski uzrast , Biblioteka igračaka „Zlatna barka“.

Za svaku kategoriju proglasiće se pobednik (DIPLOMA) i II i III mesto (POHVALE). O otvaranju izložbe prispelih radova i proglašenju pobednika javnost i učesnici takmičenja biće pravovremeno obavešteni. Žiri za ocenu radova određuje EPO. Na odluku žirija ne mogu se ulagati žalbe. Poželjno je da PU „Poletarac“, osnovne i srednje škole i Biblioteka igračaka predlože članove žirija.

Informacije i dogovori o preuzimanju radova : Ivica Ćirić 063/ 459 179, Dušan Mirković 065/8 743 456 .

Radove dostaviti Ekološkom pokretu Odžaka, Bačka 36 ili stomatološkoj ordinaciji u OŠ „Branko Radičević“