NOVI SAD – Za nekoliko dana trebalo bi da bude završeno raščišćavanje Rokovog potoka u Petrovaradinu, najavio je član Gradskog veća zadužen za komunalne poslove Vladimir Stojković. Osim što tu često nastaju divlje deponije, tokom majskih pljuskova u Rokovom potoku nataložio se mulj, te preti da se kod prvih većih padavina začepi i izlije.

Radnici su na terenu, Rokov potok se raščišćava , te će jedan od gorućih komunalnih problema u Petrovaradinu uskoro biti rešen. Osim toga, u tom mestu bilo je posla i na rekonstrukciji i izgradnji puteva, rekao je član Gradskog veća zadužen za komunalne poslove Vladimir Stojković.

Predsednik saveta Mesne zajednice Petrovaradin Dušan Popović kaže da se nada da će u saradnji sa gradom uspeti da reše još neke od ključnih infrastrukturnih problema koji opterećuju Petrovaradin već 20 godina.

Trenutno se radi i na raščišćavanju divljih deponija na ček deset lokacija u Petrovaradinu. Do sada je uklonjeno preko hiljadu i po kubika smeća, a nadležni mole građane da vode računa gde odlažu otpad.

Više na RTV