Kao što je najavljeno na Konferenciji zelene gradnje koja je nedavno održana u Beogradu, Savet zelene gradnje u junu organizuje prvu kompletnu trodnevnu obuku po BREEAM standardu u Republici Srbiji.

BREEAM je jedan od vodećih međunarodnih standarda održive gradnje i dobro je prihvaćen u praksi u evropskim zemljama.

– Obuka iz oblasti BREEAM sertifikacije zelenih zgrada jedinstvena je prilika za razvoj privatne inicijative i privatnog biznisa za profesionalce iz Srbije i regiona – objašnjava Marija Golubović, predsednik Saveta zelene gradnje Srbije.

Ova obuka značajna je za projektante, izvođače i konsultanate koji žele da nauče kako da usklade objekat prema BREEAM kriterijumima održivosti i da steknu licencu BREEAM međunarodnog procenitelja.

Takođe, BREEAM naročito privlači pažnju nadležnih institucija iz oblasti građevinarstva i zaštite životne sredine, kao i stručnjake iz sfere nekretnina i investicija: agente i trgovce nekretninama, developere, investitore, konsultante, menadžere nekretnina, itd.

– Savet zelene gradnje Srbije nastavlja sa obrazovanjem profesionalaca u Srbiji kako bismo omogućili domaćim stručnjacima da unaprede konkurentnost i iskoriste rastuće potencijale globalnog tržišta zelene gradnje – zaključuje Glubović.

Svi zainteresovani za prvu trodnevnu BREEAM obuku u Republici Srbiji, koja će biti održana 27, 28 i 29. juna 2012. godine u Beogradu, mogu se obratiti Savetu zelene gradnje Srbije i steći pravo na značajan popust (www.serbiagbc.org).