До 1. јуна 2011. године сви произвођачи хране у Србији морају да имају стандард ХАЦЦП (НАССР – Hazard Analysis and Critical Control Points) и да се придржавају овог упутства у процесу производње свих производа намењених исхрани становника и производњи меса и производа намењених исхрани становника.

Због мноштва захтева упућених Еколошком покрету за објашњењем у каквој је вези наведени стандард са злогласним и монструозним Кодексом алиментариусом, наводимо очигледне примере.

Самосталне угоститељске радионице типа пекаре, бурегџинице или пицерије мораће такође да имају овај стандард који је замишљен да ,,повећа безбедност“ у производњи хране. За пицерију, на пр. је наметнута обавеза да морају куповати кечап и шункарицу за пицу само од произвођача који такође имају наведени стандард за производњу кечапа и шункарице. Они тај стандард могу опет добити само ако купују кечап од произвођача који имају стандард за производњу кечапа са дозвољеним и опасним адитивима и месо са фарме стоке која је обезбедила исти предвиђени стандард за узгој стоке за људску исхрану. Али по том стандарду за узгој стоке за људску исхрану обавезна је ,,превентивна“(!) примена антибиотика, вештачког говеђег хормона раста, и сточна храна припремљена у мешаонама сточне хране које такође за производњу хране морају имати исти стандард. Производња сточне хране такође је обухваћена стандардом ХAЦЦП који у тој области дозвољава употребу пољопривредних култура које су генетски модификоване (соја, кукуруз итд). Произвођачи пољопривредних култура такође морају имати овај стандард за производњу хране, било за људе или сточну исхрану. За њихову пољопривредну производњу по Кодексу алиментариусу је дозвољена производња ГМО (генетски модификованих организама) уз заштиту тих култура током вегетације са најтоксичнијим пестицидима који су својевремено пре више деценија били забрањени због токсичности и малигнитета (ДДТ, линдан, малатион и др.)

Томе треба додати и ОБАВЕЗУ зрачења свих конзервисаних намирница ради наводне стерилизације,  а све ради профита да би намирнице дуже стајале на рафовима маркета и робних кућа.

Тако усаглашени домаћи прописи и правилници са најмонструознијим правилником о ,,безбедности хране“, на мала врата (противуставно и незаконито),  представљају надгробни споменик пољопривредној и сточарској производњи у Србији и почетак геноцида становништва на овим просторима.

Законом ће бити забрањена ДОМАЋА производња (посебно продаја)  свих намирница намењених људској исхрани, неће више бити домаћег сира, кајмака, брашна, јаја кокошака са салаша и из домаћег дворишта, него само од оних произвођача који имају овај стандард и живинских фарми које ће коке носиље хранити храном која садржи чак и моторна уља као у Европи, богатом диоксином и другим опасним хемијским једињењима.

Неће се више смети производити народни лекови, лековите траве и чајеви, ( бели лук и нана), домаћа ракија, витамини и минерали без лиценце, јер су сви проглашени за лекове или отрове који ће се смети производити само од лиценцираних произвођача. Лиценца за производњу наведених производа ће се плаћати у вредности од 120.000 до 500.000 енглеских фунти(!) које би наши произвођачи морали платити монструозним креаторима још монструознијег Кодекса алиментариуса.

Комунална полиција и инспекција ће морати прогонити сваког сељака за сваки струк засађеног белог лука, босиљка или литре ракије, као што се сада прогоне нелегални продавци (произвођачи) пиратских CD-а са филмовима, забавном или народном музиком, јер би држава била на то приморана међународним уговорима.

Када се сагледају сва условљавања производње, прераде и дозирања прехрамбених намирница, од њиве до трпезе, тек тада се може стећи права слика о монструозности плана смањења броја људске цивилизације кроз апсолутну контролу производње и дозирање хране за човечанство.

Запамтите ово, јер Еколошки покрет Новог Сада зна тачно шта треба предузети.

Директор Еколошког покрета Новог Сада

Никола Алексић