U Beogradu je u subotu potpisan protokol o saradnji JKP “Gradske pijace” i Nacionalne asocijacije za razvoj organske proizvodnje “Serbia organica” o formiranju prve pijace organske hrane u glavnom gradu.

Kako je navedeno u saopštenju JKP “Gradske pijace”, protokol su potpisali član Gradskog veća Miroslav Čučković, direktor “Gradskih pijaca” Dragan Pušara i predsednica Nacionalne asocijacije za razvoj organske proizvodnje “Serbia organica” Nada Mišković.

Čučković je istakao da ideja projekta zelenog prstena, koji je pokrenula Gradska uprava, podrazumeva da se preko Beogradskih pijaca kompletno pomogne proizvođačima da se snabdeju najboljom opremom za proizvodnju poljoprivrednih proizvoda.

Prema njegovim rečima, ideja je i da ti proizvodi, putem pijaca, dođu do ruku građana po ceni koja bi bila zadovoljavajuća, bez marže švercera, a uz garantovani kvalitet i količine koje su dovoljne za beogradsko tržište.

Pušara je naveo da će, prema protokolu, organska hrana moći da se kupi u sezoni, svakog vikenda na platou ispred pijace “Blok 44”, dok će u zimskom periodu, kada proizvođači imaju manju ponudu, pijaca raditi svakog drugog vikenda.

Više u Blicu