Javno komunalno preduzeće (JKP) Gradska čistoća saopštilo je danas da će od ponedeljka 9. februara početi podela eko kesa na kućne adrese Beogradjana prijavljenih za akciju “Eko kesa za čistiji grad”.

Kako da učestvujete u akciji
Kako se navodi, gradjani koji se nisu prijavili, a žele da učestvuju u akciji “Eko kesa za čistiji grad” treba samo da ostave svoje podatke sa adresom na broj Beokom servisa ( 0800 110 011 za fiksnu telefoniju i 30 90 007 za mobilnu telefoniju), svakog radnog dana od 7.00 do 22.00.

Dodaje se da će gradjani dobiti kese i bar-kodove za narednih šest meseci i naglašava da se učešćem u ovoj akciji ostvaruje popust od 20 odsto na uslugu odnošenja smeća.

JKP Gradska čistoća saopštava da će se 9. februara eko kese dostavljati gradjanima koji žive na Novom Beogradu i Zemunu, a koji su se već prijavili za učešće u akciji, dok će se u sredu 11. februara vršiti dostava kesa za sugradjane čija se domaćinstva nalaze u opštini Vračar i Savski venac.

Precizira se da se u jednu kesu od 120 litara odlažu papir, plastična, metalna i tetra-pak ambalaža, a potom se na popunjenu kesu lepi jedan bar-kod i kesa iznosi pored najbližeg kontejnera ili na trotoar u blizini veće saobraćanice u terminu od 20.00 do 22.00 odredjenim danima za odredjenu opštinu.

Kada se iznose kese
Eko kese se na Novom Beogradu odnose ponedeljkom, u Zemunu utorkom, Čukarici sredom, Savskom vencu i Rakovici četvrtkom, Vračaru i Zvezdari petkom, Starom gradu i Paliluli subotom, a na Voždovcu nedeljom.

“Učešćem u akciji ‘Eko kesa za čistiji grad’ ostvaruje se pravo na popust od 20 odsto na uslugu odnošenja smeća, a pored toga daje se i ogroman značaj očuvanju životne sredine i prirodnih resursa”, naglašava se u saopštenju JKP Gradska čistoća.

Izvor: Zelena Srbija