Platforma “Plavo-zelena mapa” biće predstavljena u okviru izložbe “Šuma znanja”, koja će biti održana u periodu od 17. decembra do 25. januara u Galeriji Robne kuće “Beograd” u Knez Mihailovoj ulici broj 5. Posetioci izložbe „Šuma znanja“, koju je Centar za promociju nauke postavio u saradnji sa Šumarskim fakultetom Univerziteta u Beogradu, imaće priliku da na listovima skrivenim među šumskim biljkama i životinjama otkriju i pronađu najveće ideje čovečanstva. Uz 13 naučnih ideja, izložba sadrži obilje informacija, kao i filmova i šumskih zvukova.

SAMSUNG CSC

Na otvaranju izložbe svi posetioci su mogli da se bolje upoznaju sa zaštićenim prirodnim dobrima grada Beograda kroz upotrebu ove platforme sastavljene od internet prezentacije i aplikacije za mobilne telefone. U okviru izložbe su postavljeni i prostorni markeri iz Plavo-zelene mape, koji ukazuju na zaštićena stabla na teritoriji grada Beograda.

Više informacija o platformi “Plavo-zelena mapa” se može pronaći na www.bgmap.rs. Platformu “Plavo-zelena mapa” je pripremio Centar za unapređenje životne sredine uz podršku Telenor fondacije i Grada Beograda – Sekretarijata za zaštitu životne sredine.