Na adresu Ruže Helać, predsednice Vojvođanske zelene inicijative, stigla je molba za pomoć ugroženog stanovnika Zrenjanina. Naime, čovek je mejl sa opisom svog problema slao nekoliko puta na adrese poljoprivredne inspekcije, komunalne policije i adrese drugih inspekcija, ali mu niko nikada nije ni odgovorio.

Radi se o tome da se u neposrednoj blizini kuće u kojoj živi, vazdušnom linijom najviše stotinak metara nalazi Žitoprodukt, koji je prema njegovim navodima oduvek bio emiter buke i prašine. “Međutim,” tvrdi ugroženi građanin, “u poslednjih nekoliko meseci buka koju proizvodi postala je bukvalno nesnosna. Čak i kroz zatvorene vakumske PVC prozore i kroz nekoliko zidova, ova buka ne prestaje ni noću u vreme odmora. Znači traje 24h dnevno – sedam dana nedeljno!”

Ova buka ugrožava sa jedne strane ulicu Begejski red celom svojom dužinom i čuje se ulicama dalje, a sa druge strane naselje Berbersko kao i bolnicu. Kuće koje se nalaze najbliže fabrici nalaze se svega pedesetak metara od nje!

Pored buke, on naglašava da su ozbiljna oboljenja pluća i disajnih puteva tamo normalna pojava kako kod odraslih tako i kod dece! Prašina prekriva automobile i zavlači se u najmanje pore nameštaja u stanu.

Sajt Ekologija podržava sve ekološki ugrožene građane Srbije i apeluje na državne i opštinske organe da izađu na teren i vide o čemu se radi.

Silos-Sa-Pozicijama