Željko Stanković

Gimnaziju sam završio u Požarevcu. Diplomirao sam u Beogradu na Fakultetu organizacionih nauka. Posle toga sam se oženio i dobio dvoje dece. Živim u Požarevcu. Autor sam sajta Ekologija, predsednik udruženja građana “Akcija” i član Mense.

Oduvek me je interesovala priroda i njeno očuvanje i zbog toga sam se odlučio na pokretanje sajta sa takvim sadržajem. Počeo sam sa objavljivanjem i prevođenjem tuđih tekstova i uvek sam poštovao autora objavljivanjem izvora članka. Vremenom sam počeo da pišem autorske tekstove prateći aktuelne teme. Te tekstove su objavljivali sajtovi E-novine, Obnovljivi izvori energije, Energy Observer, Ekoforum, Gradjevinarstvo, Poljoprivreda.info, www.ekologija.ba, pulse-sm.art, Bizlife… i časopisi Sensa, Novi Magazin i Politikin Potrošač. Učestvovao sam na tribinama o opasnom otpadu i povodom Dana bez saobraćaja, a organizovao tribinu protiv GMO.

U međuvremenu se trudim da živim u skladu sa uverenjima: gasim svetlo po kući, ne bacam smeće svuda oko sebe, razdvajam plastične flaše od ostalog smeća, zatvaram česmu dok pere zube, tuširam se a ne punim kadu, objavljujem tekstove koji promovišu prirodu, voljan sam da učestvuje u akcijama. A vi?

Uvek raspoložen za razmenu tekstova ili vaše autorske članke. Pišite na mejl, zovite na 064/08-115-08 ili posetite Facebook stranu.

Tekstove za Ekologiju su pisali i Predrag Ozmo, Dalibor Bjelovuk, Milka Matković, Tomislav Marinović, Stefan Stošić, Jasminka Demin, Đorđe Teofilović, Zorica Atić…