Nevladina organizacija Vojvodjanska zelena inicijativa izrazila je danas zadovoljstvo jer je Naftna industrija Srbije (NIS) “pod pritiskom javnosti i medija” sanirala naftnu mrlju na Velikom bačkom kanalu kod Srbobrana.

Ta organizacija je u saopštenju za javnost navela da je uspela u tome zahvaljujući medijima, koji su iz sata u sat objavljivali informacije i reakcije o tom slučaju zagadjenja.

“Ništa ne može promeniti činjenicu da je NIS pokušao obmanuti javnost. Ništa ne može promeniti činjenicu da je NIS poslao neistinito saopštenje i fotografiju sa druge lokacije. Ništa ne može promeniti činjenicu da su tekstovi sa našim saopštenjem na pojedinim portalima blokirani”, navodi se u saopštenju.

Vojvodjanska zelena inicijativa je najavila da će nastaviti sa sprovodjenjem projekta “Zelena patrola na delu”, čiji je cilj da se javnost alarmira u slučajevima zagadjenja životne sredine.

Odgovorni u NIS-u kazali su juče za agenciju Beta da je sanacija naftne mrlje na Velikom bačkom kanalu kod Srbobrana u potpunosti završena, a otpad je smešten na sigurno.