Centralno-evropski forum za razvoj CEDEF u saradnji sa Agencijom za energetsku efikasnost Republike Srbije a pod pokroviteljstvom kompanije Henkel raspisao je još jedan novinarski nagradni konkurs za najbolji medijski prilog na temu: “Izolacija u zgradarstvu i energetska efikasnost“.

Cilj konkursa je unapređenje informisanosti javnosti i privrede o značaju izolacije kao jednog od ključnih faktora energetske efikasnosti u zgradama. Na potrošnju energije u zgradama bilo koje vrste, uključujući i stambene, ide ukupno procentualno najviše energije od ukupne potrošnje energije u mnogim zemljama, prosečno i do 60%, a u Srbiji 39 – 42%. Stoga je unapređenju energetske efikasnosti u zgradama neophodno pokloniti izuzetnu pažnju.

Konkurs je otvoren do 30. decembra 2011. godine. Nagrada za najbolji prilog je studijsko putovanje u jedno od evropskih predstavništva kompanije Henkel.

Žiri će razmatrati prijave na osnovu doprinosa podizanju svesti javnosti i privrede o značaju izolacije u građevinskim objektima i upotrebi materijala koji štede energiju, ali neće zanemariti ni opšte novinarske kriterijume, kao što su kreativnost, originalnost, etičnost, kao i doprinos pozitivnim promenama u društvu.

Uslovi konkursa:

Pravo na učešće imaju svi novinari/ke, odnosno medijske kuće koji su objavili radove u medijima na teritoriji Republike Srbije. Svaki novinar/ka ima pravo da dostavi maksimum tri priloga. U izbor ulaze novinarske forme: izveštaj, intervju, članak, reportaža itd, a nagrada se dodeljuje za rad objavljen ili emitovan u periodu od 01.01.2011. do 30.12.2011. godine.

Način prijavljivanja:

Prijavu na konkurs može poslati redakcija ili pojedinac putem pošte na adresu CEDEF-a sa naznakom za konkurs (CEDEF – Centralno-evropski forum za razvoj, Žorža Klemansoa 13, 11000 Beograd).

Prijava za konkurs se nalazi na interenet prezentaciji www.cedeforum.org

Format prijave:

  • Za štampu – skeniran tekst ili isečak ili Word dokument
  • Internet – Word dokument sa linkom
  • Za TV – DVD disk
  • Za radio – CD u mp3 formatu

Stručni žiri:

Stručni žiri će pregledati dostavljene materijale i doneti odluku o dodeli nagrade. Članovi žirija su:

–     Jovanka Arsić-Karišić, predsednik UO CEDEF-a, ujedno i predsednik žirija

–     Jelka Jovanović potpredsednik NUNSa

–     Petar Jeremić, predsednik IO UNSa

–     Bojan Kovačić, Agencija za energetsku efikasnost Republike Srbije

–     dr Miodrag Mesarović, generalni sekretar Komiteta Srbije Svetskog saveta za energetiku

–     Jovan Šarenac, kompanija Henkel

–     Pobednik na prethodnom konkursu za medije koji je CEDEF organizovao