Beograd, 7. april 2015. godine – Udruženje „Ambasadori održivog razvoja i životne sredine“ i kompanija Vip mobile raspisali su konkurs za učešće u međunarodnom programu Mladi EkoReporteri. Svi zainteresovani starosti od 11 do 21 godine, mogu da prijave  radove koji istražuju pitanja i probleme životne sredine, ali i nude  rešenja kako da naša planeta bude kvalitetnije mesto za život. Radove je moguće prijaviti u formi članka dužine do 1.000 reči; zatim fotografije ili fotografskog eseja; kao i video rada u trajanju do 3 minuta. Konkurs će biti otvoren do 23. aprila, a za više informacija, kao i za prijavu radova na raspolaganju je web sajt:  http://www.vipekomotivacija.rs/

Vip će nagraditi po tri najbolja rada u svakoj od tri kategorije vrednim poklonima: tabletom, iPod-om i eksternim punjačem za mobilni telefon. Osim toga,  pobednici nacionalnog konkursa će  učestvovati na međunarodnom takmičenju i  razmeniti iskustva i ideje sa svojim vršnjacima iz celog sveta.

Još jedna prednost programa Mladi EkoReporteri jeste  prilika za sve učesnike nacionalnog takmičenja da se prijave za međunarodne radionice koje se svake godine organizuju u drugoj zemlji. Uz druženje i zabavu na radionicama će steći nova znanja iz oblasti ekologije i zaštite životne sredine.

Međunarodni program Mladi EkoReporteri je mreža mladih koji kroz kreativno eko- novinarstvo edukuju svoje vršnjake i javnost o održivom razvoju i pitanjima od značaja za zaštitu životne sredine. Ovaj program je prisutan u više od 30 zemalja širom sveta, a intelektualni vlasnik je Fondacija za obrazovanje o zaštiti životne sredine (FEE). Cilj programa je razvijanje veština i znanja učesnika, pružanjem dubljeg razumevanja održivog razvoja, kao i jačanjem njihovih komunikacionih i građanskih veština, lične inicijative, timskog rada, kritičke analize, specijalne odgovornosti i liderskih sposobnosti.