Anonimni hakeri protiv meksičkog kartela

Hakeri iz ozloglašene grupe Anonymous su se nameračili na meksičke prodavce droge. Povod je bio kidnapovanje jednog njihovog člana od strane kartela, pa su hakeri poslali poruku da će objaviti identitet svih onih koji rade za meksičke dilere ako ne puste njihovog kolegu. Meksički karteli nisu odstupili. Doduše pustili su koleginicu Anonimnih, ali uz poruku da će za svako objavljeno ime ubiti desetoro ljudi. Tu se ova filmska priča i završava.

Robot koji skuplja pseći izmet 

Pitanje za vlasnike pasa: Koliko biste platili da ne morate da skupljate izmet vaših pasa sa trotoara (doduše, dosta njih to i ne radi). Ako je vaš odgovor: oko pola miliona dolara, onda ima dobrih vesti za vas. Univerzitet u Pensilvaniji je osmislio robota koji prlja ruke umesto vas.

Takmičenje u nošenju pčela na sebi

Ove godine se u Kini održalo takmičenje u nošenju pčela na sebi, a pobednik je bio onaj pčelar koji je na sebi nosio najveću masu pčela. Wang Dalin je na sebi imao 26 kilograma pčela. Brinulo se i o sigurnosti, tako da su takmičari nosili naočare, šorceve i čepove za nos. Koliko su uboda morali da izdrže – nije poznato.

Pas upucao vlasnika u zadnjicu

Šta drugo nego loša sreća. Lovac i njegov pas su u lovu i čovek na trenutak ostavlja pušku da bi obavio nešto… tu u žbunju. Pas skače na pušku i 27 puščanih zrna završava u zadnjici lovca. Povreda nije bila naročito ozbiljna, ali pitanje je da li je lovac opet vodio u lov psa-snajperistu.

Vožnja unutar nuklearne elektrane

Wunderland iliti Zemlja čuda u Kalkaru je zabavni park koji ima preko 40 atrakcija i godišnje privuče stotine hiljada posetilaca. Jedan od mnogih u svetu, reći ćete, međutim ono što Wunderland čini jedinstvenim je mesto na kome je nastao. Još 1972. godine je tu počela da se gradi nuklearna elektrana i do 1986. u nju je uloženo 7 milijardi maraka (3,5 milijardi evra). 1991. se konačno odustaje od nuklearke i tada se pojavljuje holandski investitor i od postojeće lokacije pravi ogroman zabavni park. I izgleda da se nije prevario: kada biste inače imali priliku da se za dvadesetak evra, koliko je ulaznica, vozite ringišpilom unutar rashladnog tornja nuklearne elektrane.