Taksista se mumificirao poput faraona

Tokom svog života taksiste, šezdesetjednogodišnji Alan Bilis nikad nije živeo kao kralj. Ali to ne znači da ne može da sledi faraone u smrti. Pre nego što je podlegao raku pluća, Bilis je pristao da ga naučnici mumifikuju u cilju boljeg razumevanja rituala drevnih Egipćana. Iako ovo možda deluje bizarno, porodica ga je podržala u odluci.

Samoubistvo rolerkosterom

Ova vožnja verovatno nikad neće pripadati zabavnom parku koji tvrdi da je „najsrećnije mesto na Zemlji“. Sa neverovatnim okretima i padovima od kojih se diže stomak, ovaj rolerkoster je možda najintezivnija vožnja koja je ikad smišljena. Ali njoj i nije cilj da zabavi – Eutanazija koster služi da pomogne njegovim korisnicima da se ubiju.

U trajanju od 3 minuta i sa brzinama od skoro 350 km/h, vožnja se sastoji od polakilometraskog pada i serije petlji koji izazivaju 10G sile. Vožnja ubija tako što koristi ove sile da liši mozak kiseonika. Iako je koncept potpuno hipotetički i nijedan zabavni park nije izrazio želju da ga postavi, nagađam da i kad bi postojao ne bi se baš pravili redovi ispred njega.

Oprez policije jer je ’daščarenje’ postalo planetarni hit

Svake godina, nove prolazne mode isplivaju iz internet prostora. Neke su duhovite, druge šarmantne a ostale prosto čudne. Daščarenje spada u ovu poslednju kategoriju. Gde je ovaj trend nastao zavisi od toga koga pitate, ali je koncept svuda isti. Učesnici pokušavaju da leže što ravnije mogu (odatle daska u nazivu) na neobičnim lokacijama.

Svi koji su se u ovome isprobali tvrde da je u pitanju bezopasna zabava, a kritičari kažu da može biti opasno ako se pretera – a i da je u najmanju ruku glupo.

Genetski modifikovan bigl koji svetli

Pasa ima u bezbroj rasa. Ali ako ste tražili nekog ko izgleda kao da je bio izložen velikoj dozi radijacije, niste imali sreće – sve do sada.

Naučnici koji su se zanimali genetskom modifikacijom bigla su uspešno odgajili pse koji svetle fluorescentno zelenom bojom kada su izloženi ultraljubičastom svetlu. Životinja takođe može da kontroliše da li će da svetli na komandu. Ovo se radi u svrhu istraživanja napredovanja genetskih bolesti.

Reklama za hranu za pse koju samo oni mogu da čuju

Nova reklama za pseću hranu je dizajnirana tako da se obrati psećoj publici. U njoj se puštaju visoko-frekventni tonovi koje samo pas može da čuje. Reklama se emituje samo u Austriji. Prošle godine, nemačka kompanija je osmislila sličnu taktiku jer je štampanu reklamu namirisala svojim proizvodom. Izvolite, pustite je svom psu i vidite kako će da se ponaša.