EKOKULT Vas poziva da učestvujete i podržite međunarodnu tradicionalnu godišnju manifestaciju i izložbu koja se ove godine održava u u okviru Međunarodnog sajma nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije, od 10.11 – 16.11.2014. godine u Hali 2 nivo C Beogradskog sajma, pod nazivom “Eko dizajn”.
Izložba EKO DIZAJN se ove godine organizuje kao centralna izložba u okviru velike IZLOŽBE DIZAJNA koju ove godine treći put zaredom organizuje Beogradski sajam, udruženje ULUPUDS i udruženje EKOKULT+ koja okuplja veliki broj dizajnera, arhitekata i umetnika koji deluju u domenu dizajna, nameštaja, enterijera i unutrašnje dekoracije i uz učešće fakulteta i škola koje obrazuju stručnjake koji će formirati u budućnosti savremenu scenu mladih dizajnera Srbije.
Izložba EKO DIZAJN predstavlja jedinstvenu manifestaciju koja svojim konceptom otvara dijalog sa širokom javnošću i promoviše znanje, razvoj i primenu ekološkog i održivog pristupa u dizajnu nameštaja i šireg konteksta umetničkog stvaralaštva i razmišljanja unutar arhitekture i enterijera, likovni, primenjenih i ostalih vidova vizuelnih umetnosti.
Cilj nam je da ovom izložbom predstavimo mlade i već afirmisane dizajnere i umetnike iz Srbije i regiona koji svojim radovima potenciraju ekološki pristup oblikovanju uz upotrebu odgovarajućih materijala, tehnologija izrade i opreme kao i obrade. Širi opseg ovakvog pristupa stvaralaštvu i dizajnu biće dodatno prezentiran kroz multimedijalne prikaze i prateći program.
U OKVIRU SVEČANOG OTVARANJA OVE VELIKE MANIFESTACIJE I IZLOŽBE U SREDU 12. NOVEMBRA 2014 GODINE U 17H ODRŽAĆE SE KOKTEL SA PRATEĆIM MUZIČKIM, SCENSKIM I FOTO PERFORMANSOM.