Pokret gorana Novog Sada i ovog leta organizuje Goranske Eko-Kampove 2015. u Sremskim Karlovcima, u „Ekološkom centru Radulovački“ za učenike 3. i 5-6. razreda osnovnih škola.

Goranski Eko-Kampovi se realizuju od 1997. godine i do sada je u njima učestvovalo više od 3500 dece.

Cilj kampa je podizanje ekološke svesti i sticanje znanja o osnovnim prirodnim vrednostima Nacionalnog parka „Fruška gora” i SRP „Koviljsko-petrovaradinskog rita” kroz terenski rad, učešće u kreativnim ekološkim radionicama, druženje i rekreaciju.

Nudimo kampove za dva uzrasta:

 Letnja pustolovina za učenike 3. razreda se održava od 20. do 26.06.2015. godine.

 Letnja pustolovina za učenike 5. i 6. razreda se održava u dva termina – od 26.06. do 02.07. i od 12.07. do 18.07.2015. godine.

Opis programa:

 po skrivenim ćoškovima Sremskih Karlovaca otkrivamo tajne prošlosti grada,

 istražujemo obale Dunava, pratimo tragove živog sveta na obroncima Fruške gore i odvajamo komadiće prirode Koviljsko-petrovaradinskog rita,

 Edukativne radionice – šumski okviri, tragovima životinja, karta zvukova, zoološki vrt na zemlji i pesku, čuvari energije, zemljane merdevine, orijentiring, preživljavanje u prirodi,

 Kreativne radionice – recikliranje, izrada ekoloških razglednica, zeleni ram, neobičnog suvenira, šta je lekoviti cvet, kako na napraviš moćni parfem, goranski medenjak i zdravlje na tanjiru,

 Sportske radionice – vožnja biciklom, košarkaški turnir, igre bez granica, penjanje na veštačku stenu, vožnja kanuom.

**********************************************************************************

U petak, 17.aprila 2015.godine, Pokret gorana Novog Sada će učestvovati na „Noći biologije“ (vežbaonica 20, prvi sprat) koja se održava na Prirodno-matematičkom fakultetu, na Departmanu za biologiju i ekologiju. Učešćem na ovom događaju ćemo na veoma zanimljiv način promovisati „Letnju pustolovinu“, tako da će se svi posetioci noći biologije osećati kao deo same pustolovine koja ih čeka ovog leta sa nama.

Svi zainteresovani mogu da pozovu broj u kancelariji Pokreta gorana Novog Sada 523-865, 451- 788 ili pišu na office@pustolovina.rs za način prijavljivanja i sve dodatne informacije.