Save the planet (izložba i konferencija o upravljanju otpadom i reciklaži) će biti održana od 29. do 31.maja 2013.godine u Sofiji u Bugarskoj i okupiće ključne industrijske aktere. Poslednjih godina su države Jugoistočne Evrope načinile značajan napredak u implementaciji održive prakse i u usvajanju najboljih evropskih propisa što je otvorilo nove prostore na tržištu.

Sarp _Industries_Veolia Environmental Services1

Na izložbi će učestvovati kompanije iz Austrije, Bugarske, Češke, Danske, Mađarske, Nemačke, Litvanije, Poljske, Turske i Rumunije.

Herbold Meckesheim će predstaviti rešenja za reciklažu plastičnog otpada prilagođena klijentu. Poljska kompanija Elkoplast planira da uđe na tržište Balkana, a bavi se proizvodnjom kontejnera od metala, polietilena i fiberglasa. Dekonta radi na projektima remedijacije područja kontamiranih opasnim supstancama i želi da pronađe nove partnere u regionu.

Po prvi put na Save the Planet biće nacionalno učešće Mađarske i Italijanski paviljon.

Erema je tradicionalan učesnik Austrijskog paviljona koji će biti organizovan četvrtu godinu za redom. Od svog osnivanja 1983.godine, kompanija je razvila širok portfolio: sistemi za reciklažu plastike, sistemi za proizvodnju peleta, itd. Posetioci će imati mogućnost da pogledaju proizvode IFE – jednog od vodećih svetskih proizvođača vibro transportera i magnetnih separatora. Vecoplan obezbeđuje rešenja za mehaničku i biološku obradu otpada iz domaćinstava. Tamo će se naći i bojleri i sistemi za sagorevanje koje pokreće biomasa. Plastične kontejnere i kante će predstaviti Europlast.

Tehnologiju za iskorišćenje otpada za proizvodnju energije (waste-to-energy) koja se upotrebljava u malim zajednicama će predstaviti Weiss A/S.

Retire SA reciklira sve vrste starih guma po evropskim standardima. Kompanija proizvodi visokokvalitetni gumeni granulat i gumeni prah.

Više informacija na Viaexpo.