Mihajlović je tokom poslednja dva meseca očistio više od pola kilometra rečnog korita, iako mu je vodni inspektor Dragoslav Đorđević zabranio da seče stabla u rečnom koritu da se obala reke ne bi urušila.

Posle zabrane, Mihajlović prekinuo čišćenje na kratko, a onda je prodao dva kamiona kao staro gvožđe i dobio 170.000 dinara koje je uložio u čišćenje reke i uredjenje korita.

“U reku su svi bacali sve i svašta, danonoćno sam je čistio skoro dva meseca. Kamione sam prodao u staro gvožđe da bih imao novca da nastavim da čistim reku. Cilj mi je da vratim stari sjaj Toplici i da skrenem pažnju na očuvanje životne sredine građanima i svima koji su zaduženi za ekologiju”, rekao je Mihajlović.

Mihajlović je naveo da odlaganje jednog kamiona smeća na gradsku deponiju košta 5.000 dinara, a on nije imao novca za odlaganje 30 kamiona, pa je djubre odložio na svoje neplodno imanje, deo je zakopao, a kabasto smeće ostavio je na površini.

“Da odložim 30 kamiona smeća na gradsku deponiju, koštalo bi me 150.000 dinara. Nisam imao taj novac pa sam se dosetio da moje imanje koje nije plodno, posluži za odlaganje svega što sam izvadio iz reke”, rekao je Mihajlović.

Više u Blicu