Konkurs za kratke filmove, televizijske emisije i reportaže na temu “Šuma i šumski ekosistemi”, otvoren je do 10. oktobra 2011. godine, a odabrani radovi biće prikazani na Drugom medjunarodnom festivalu ekološkog filma “Green screen fest”.

Festival “Green screen fest” će biti održan od 14. do 16. novembra u beogradskom Sava centru, a autori koji žele da pošalju svoje radove na konkurs moraju da popune prijavni formular na sajtu festivala (www.greenscreenfest.org), gde se mogu pročitati i deteljna upustva za učešće na konkursu.

Ovogodišnji konkurs je raspisan u tri kategorije: amaterski film, kratki film i televizijski format, najavili su organizatori festivala.

Konkurs za amaterski film je otvoren za sve potencijalne učesnike bez ograničenja u uzrastu, a tehnika snimanja filma mora da bude u potpunosti amaterska. Na konkurs se mogu prijaviti snimci napravljeni mobilnim telefonom, foto-aparatom i amaterskom video kamerom koji traju najviše 15 minuta.

Program kratkog filma je otvoren za sve profesionalce iz oblasti kinematografije koji se bave temom prirode i ekologije. U okviru ove kategorije, biće dodeljena prva i druga nagrada za najbolji kratki film.

Pojedinac može da prijavi najviše tri rada, a svaki film ne može da traje duže od 30 minuta.

U kategoriji televizijski format mogu se prijaviti: emisije i reportaže emitovane na televizijama od 1. januara 2008. godine, a konkurs je otvoren za sve televizije i video produkcije.

Emisije koje se prijavljuju na konkurs ne smeju da traju duže od 45 minuta, a trajanje reportaže je ograničeno na 15 minuta.

Medjunarodni festival ekološkog filma “Green Screen Fest” ove godine se održava drugi put i dobitnik je priznanja za najbolju ekološki projekat.

Na ovogodišnjem festivalu biće prikazani revijalni dokumentarni filmovi najkvalitetnije produkcije i različiti kreativni sadržaji, u skladu sa misijom podsticanja gradjanskog aktivizma i odgovornosti na polju zaštite životne sredine.

Organizator festivala je Centar za unapredjenje životne sredine uz podršku Sekretarijata za zaštitu životne sredine Beograda.