U okviru projekta „Budi drug, okreni sa knjigom jedan krug“ aktivisti Pokreta gorana Novog Sada će u periodu od 25. jula na prostoru ispred Biblioteke na Štrandu realizovati besplatne radionice za mlade sa ciljem povećanje ekološke svesti.

Otvaranje Letnje zelene biblioteke je predviđeno Koncertom zelenih bendova koji će se održati 24. jula na Centralnoj bini na Štrandu sa početkom u 20 časova. Na koncertu će nastupati mladi i neafirmisani bendovi iz Novog Sada (Ravidi, Next Kodex, Bubreggae, Clyde), a na samom koncertu sem njihovih autorskih pesama i obrada pesama poznatih izvođača, biće i autorske pesme na temu „Zaštita životne sredine“ koje su izabrane kroz „Konkurs za NAJZELENIJU pesmu Grada Novog Sada“.

Projekat „Budi drug, okreni sa knjigom jedan krug“ podržava Grad Novi Sad, Gradska uprava za sport i omladinu – Kancelarija za mlade kroz implementaciju Lokalnog akcionog plana politike za mlade.

U sklopu projekta će se u Letnjoj zelenoj biblioteci na Štrandu održavaće se radionice pod nazivom „Budi kreativan na reciklažni način“ u kojima će se mladima pružiti prilika da nauče na koje sve načine mogu da od papirnog i drugog otpada naprave korisne predmete za svakodnevnu upotrebu i „Letnje tajne uspešnog učenja“ kroz koje će učesnici moći da savladaju veoma korisne tehnike za napredak veštine učenja.

Radionice će se održavati svakog dana kada vremenski uslovi to dozvole od 19 časova, a ulaznica za radionicu će biti dve prazne aluminijumske limenke ili pola kilograma papira za reciklažu. Svakog dana će učesnik koji donese najviše otpada dobiti besplatnu članarinu za Gradsku biblioteku. Svi zainteresovani za radionice se mogu prijaviti na imejl Pokreta gorana office@pokretgorana.org.rs .