Nepoznati kradljivci su ojadili članove udruženja “KOMŠIJA” ukravši im jedino vozilo sa kojim su raspolagali. Stanovnicima novosadske opštine dobro poznate akcije “NE BACAJ – RECIKLIRAJ” i “POMOZI RECIKLAŽOM” silom prilika su obustavljene.
Nepoznati kradljivci nisu samo ukrali jedino vozilo sa kojim smo se služili u našim akcijama. Oni su nam u bukvalnom smislu reči isključili struju, vodu, telefon i internet. Znači, totalno su blokirali naše aktivnosti. Prikupljeni reciklabilni otpad je bio jedini izvor finansiranja naših aktivnosti. U 2011 g. imali smo pomoć i podršku Erste banke, Bis reciklažnog centra i Autonomne Pokrajine Vojvodine kada smo i ostvarili rekordne rezultate u zaštiti čovekove okoline. Ove godine smo imali samo pomoć Bis reciklažnog centra tako da smo radili u izuzetno teškim uslovima. Poslednji dinar smo uložili u registraciju vozila.
Osam godina vi brinete o deci i prirodi i pomažete ljudima u nevolji. Pomagali ste Dečije selo, Sigurnu dečiju kuću a hiljadama građana ste bili dobar komšija. Šta sada?
To je pravo pitanje. Šta sada? Postoje dve mogućnosti. Prva je da priznamo da su loše komšije pobedile i proglasimo BANKROT.
Druga mogućnost je da pozovemo DOBRE komšije da nam pomognu u skladu sa svojim mogućnostima.
Svi sugrađani koji su u mogućnosti i žele da nam pomognu da nastavimo naše aktivnosti mogu izvršiti uplatu na žiro račun broj 340 – 11004920 – 90 kod ERSTE BANKE ili da nas kontaktiraju putem E pošte na adresu ugkomsija@gmail.com. Naš telefon je 064 /310 13 15.