Ovo već sigurno znate- u proseku, svako od nas u Beogradu proizvede 1,2 kg otpada, DNEVNO. Bez obzira na krizu. Sve češće možemo čuti i više nego alarmantne podatke o zagađenju naše jedine planete Zemlje. Ipak, i kod onih najsavesnijih i ekološki osvešćenih među nama, svakodnevne obaveze i problemi, potisnu, najčešće, ovu priču u drugi plan. Ne stižemo da brinemo o plastičnoj kesi ili flaši koje će se razgrađivati narednih 500 godina.

Međutim, pre ili kasnije pred nama se nađe i pokvaren kompjuter, stari frižider, televizor… A znamo da otpad od električnih i elektronskih uređaja (EE otpad) sadrži brojne toksične i ekotoksične komponente, opasne i po naše zdravlje i po životnu sredinu.
E pa, dobra vest je da postoji idealno rešenje: akcija KEŠ ZA TREŠ. Ne samo da za svoje stare uređaje dobijajte novac u gotovini, već ne morate sve to bilo gde da nosite. Dovoljno je da pozovete SET Reciklažu. Po prijemu telefonskog poziva od građana, sa informacijama o vrsti i količini starih uređaja, oni dolaze na kućne adrese i preuzimaju uređaje namenjene reciklaži. Ostave samo keš! Više informacija o ovoj temi na sajtu www.setreciklaza.rs i na besplatnom broju telefona
0800250000.
Treba napomenuti da je ovo prilika i za zaposlenje. Potrebni su im sakupljači elektronskih i električnih uređaja. Pozovite, reciklirajte, profitirajte! Na nekoliko načina!