Na ovom mestu do sredine maja bila je kuća porodice Ivanovic. Nekoliko meseci kasnije Sladjana i njen suprug sa zebnjom gledaju u temelj koji tek nastaje, u nadi da ce se do zime useliti u svoj novi dom na staroj lokaciji.

“Ja se plašim, kako su rekli kuća ce biti gotova do oktobra, ali nešto mi sporo ide. Radnici rade punom parom ali ovo vreme ne ide na ruku”, kaže meštanka Slađana Ivanović.

Ne ide na ruku ni život u šatoru. U ovih nekoliko kvadrata naša sagovornica spava sa suprugom i dvojicom sinova.

“Katastrofalno, dok je bilo toplo nekako smo i mogli, sad su vec deca pošla u školu, sve je hladnije pokušavam decu da rasporedim po prijateljima, daleko im je škola. Nemam gde da kuvam, nemaju gde da uče”, jada se Slađana i na pitanje da li je optimista kaže:

“Pa jesam, samo neka su svi živi i zdravi, verujem da ce sve biti kako treba.”

Da će sve biti kako treba uveravaju i iz opštine. Iako je Obrenovac veliko gradilište još 7000 domaćinstava očekuje pomoć. A iako su rešenja dobili, novac jos nisu.

“Imamo informaciju da novca ima ali zastoj je u trezoru Narodne banke. Naš apel je da se to ubrza jer se blizi zima i građevinska sezona je pri kraju”, kaže Dragoslav Mršević, zamenik predsednika opštine Obrenovac.

Komunalna infrastruktura sada funkcioniše kao i pre poplava. Radi se rekonstrukcija 7 škola , i 4 vrtića. U obrenovačkoj kasarni medjutim jos je smešteno preko 500 ljudi koji nemaju gde.

Više na B92