Donosimo vam nekoliko ideja kako da uništite korov sa stvarima, koje sigurno već imate u kući, a da pri tom ne koristite jaka, štetna toksična sredstva.

Novine

Znamo, malo je čudno, ali nastavite čitati i biće vam jasno. Ukoliko je korov već dobro izrastao i nadvisio vaše biljčice vreme je da ga dokrajčite “dnevnim vestima” (nije bitno da li je žuta štampa, tračevi ili ozbiljan list – sve deluje). Nakvasite nekoliko listova novina i stavite ih na vrhove “korov biljki”. Preko toga dodajte još malo zemlje, kojom zagrćete biljke. Ta kombinacija će onemogućiti “dolazak” sunčeve svetlosti do korova, biljka neće imati kiseonika i umreće. I ne brinite za čišćenje, novine same od sebe istrunu.

Votka

Tradicionalno rusko piće može biti odličan ubica korova. U manju bocu sa raspršivačem uspite jedan čep votke, dve šolje vode i malo deterdženta za suđe. Našpricajte tu smesu direktno na korov, na listove i ostavite da deluje. Pazite samo da slučajno ne tretirate i svoje omiljeno cveće ili biljčice.

sprayweed

Razblažena sirćetna kiselina

Najbolje ju je koristiti na mestima gde nemate mnogo svog drugog omiljenog cveća. Znači, obično oko i na stazama, prilazima, oko ograda. U “sprej bocu” uspite sirće i našpricajte korov. To će ga ubiti za 24 sata. Samo pazite da u blizini nema drugog bilja, koje ne želite uništiti, jer sirće ubija sve biljke – ne bira. Možda je bolje da sva sredstva koja koristite sa “sprej bocama” ne upotrebljavate na vetrovit dan.

Više u LifePress magazinu