Italijanska kompanija “Fintel Energia Group S.p.A.”, javno preduzeće prisutno na italijanskoj berzi koje se bavi proizvodnjom “zelene energije”, dobilo je dozvolu za izgradnju i rad vetroelektrane snage 9,225 MW u Velikom Gradištu.

Vetroelektranom, koja će biti izgrađena u prvoj polovini 2016. godine, upravljaće zavisna kompanija “Vetropark RAM”, u kojoj “Fintel Energia Group SpA” drži 54% akcija preko kompanije “MK Fintel Wind”, dok “MK Holding” drži preostalih 46 procenata.

RAM vetroelektrana, koja će generisati čistu energiju za 4.400 srpskih domaćinstava, predstavlja četvrti projekat za redom kompanije “MK Fintel Wind”, koji je dobio dozvolu za izgradnju.

Kompanija “MK Fintel Wind”, osnovana 2007. godine, jedna je od prvih kompanija u Srbiji koja se bavi proizvodnjom “zelene energije” pomoću vetroelektrana i solarnih panela.

Zajedno sa druga dva projekta, snage 16,5 MV, čiji se završetak očekuje krajem 2015.godine, kompanija “MK Fintel Wind” predstavlja najvećeg privatnog nezavisnog proizvođača električne energije u Srbiji.

Izvor: e-Braničevo