Duboka noć nad vojvođanskom ravnicom. Između dva sela, Starčeva i Omoljice, odmah iza krivine koja deli ograđeni manjež nečije uspavane ergele i nepregled gustog mladog klasja, smestilo se prostrano dvoršte, poslovne zgrade, pogoni i magacini “BiS Reciklažnog centra”, preduzeća koje se bavi reciklažom elektronskog i električnog otpada.

 Upravo je to mesto koje je Seka Aleksić odabrala za snimanje svog novog spota. Veoma promišljeno i veoma namerno.

–       Seka Aleksić je prva pevačica, prva domaća zvezda koja je – svesna svog medijskog uticaja, svesna svog uticaja na javno mnjenje, a posebno na mlade ljude, došla na ideju da svoj ogroman uticaj usmeri – na ekologiju, objašnjava Nikola Egić, direktor Kompanije “Božić i sinovi” u čijem sastavu posluje “BiS Reciklažni centar”. – Možemo samo da joj čestitamo i da poželimo da i drugi ljudi od javnog uticaja krenu njenim primerom.

 Dogodilo se da je njen lap top “crkao” i da je u servisu konstatovano da je nepopravljiv, priča jedna od članova njenog PR Tima. I Seka se zapitala gde se baca lap-top?

 Ono što sledi, od tog trenutka je – prepričano spotom snimljenim u pogonima “BiS Reciklažnog centra!.

Seka je poželela da skrene pažnju javnosti na problem nepravilnog odlaganja elektronskog i električnog otpada koji je zapravo opasan otpad, jer mnogi uređaji sadrže živu, olovo i druge teške elemente. Da skrene pažnju javnosti na nužnost reciklaže, jer ako se nastavi sa bahatom eksploatacijom rudnih bogatstava i ako se ne budu reciklirali rashodovani uređaji, Zemlji preti kataklizma u pravom smislu te reči. Ekološka kataklizma.

–       Kada sam čula da je samo tokom prošle godine u zemljama Evrpske unije bačeno više od 50 HILJADA TONA punjača za mobilne telephone, naježila sam se. Pa mi ćemo uskoro živeti NA planinama otpada. To su SAMO punjači. A zamislite koliko ima bačenih računara, štednjaka, svega ostalog… Jezivo! To je bio trenutak kada sam odlučila da se ozbiljnije bavim ekologijom i da se i spotom obratim mojoj publici u koju imam beskrajno poverenje. Znam da će od sada razmišljati o ekologiji i dok pevuše “Ale, ale”, rekla je Seka Aleksić.