U saradnji sa “BiS Reciklažnim centrom”, firmom koja se bavi reciklažom električnog i elektronskog otpada, a u cilju afirmacije RECIKLAŽE i edukacije javnog mnjenja o nužnosti PRAVILNOG ODLAGANJA ove vrste otpada, AVANTURA PARK organizuje ekološku manifestaciju u subotu 12.maja, od 11 do 18 časova na Adi Ciganliji u Avantura parku. Ova manifestacija teži i da unapredi društveno-odgovorno poslovanje firmi i društveno-odgovorno ponašanje pojedinaca.
Zabavna edukacija uključuje i postavljanje pokretnog pogona za reciklažnu neonskih sijalica, kao i postavljanje “otvorenog Muzeja elektronskog i električnog otpada”.
U akciji učestvuju i deca iz Zvečanske koja će svojim primerom ukazati vršnjacima na važnost ekologije i na načine očuvanja životne sredine.

Takmičarski program:

  • Brzo kucanje SMS poruka
  • Bacanje starih mobilnih telefona u dalj (“telefon s ramena”)
  • Precizno ubacivanje starih mobilnih telefona u reciklažnu korpu (“Trica bez žica”)

Takmičari se mogu prijaviti od 11:00 do 17:00 sati i njihova jedina obaveza je da imaju dobru volju I stari mobilni telefon. Kotizacija se NE plaća.

Nagrade za takmičare:
Vaučeri za Avantura park i eko-torbe

Ulaz:
Slobodan.

Zanimljivo:
Posetioci, navijači, volonteri, prolaznici… mogu da učestvuju u reciklaži tako što će doneti rashodovanu sijalicu, fluorescentnu cev, miš, tastaturu ili drugi elektronski ili električni otpad

Napomena:
Informacije na Facebook profile – avantura Park Ada Ciganlija