Beograd, 14. oktobar 2013 – Ljubitelji kompjuterskih igara, posebno onih koje su dostupne na popularnoj društvenoj mreži „Fejsbuk“, od danas mogu da, igrajući video igricu „Gde je tvoj prag?“, nauče osnove o razvrstavanju otpada i recikliranju. Igrica je deo zvaničnog sajta i „Fejsbuk“ strane kampanje „Gde je tvoj prag odgovornosti?“, usmerene na podizanje svesti građana južne i jugozapadne Srbije o značaju zaštite životne sredine.

Igrica-Gde-je-tvoj-prag

Igrici se može pristupiti direktno, preko linka https://apps.facebook.com/TvojPrag/, kao i preko sajta kampanje www.TvojPrag.rs ili „Fejsbuk“ stranice www.facebook.com/TvojPrag.

Razvrstavajući otpad i slažući ga u redove ili kolone, igrači osvajaju poene i istovremeno stiču osnovna znanja o recikliranju. Osim ikonica sa različitim tipovima otpada, postoje i specijalna polja koja pomažu da se dobiju bonus poeni.

Informisanje javnosti o značaju zaštite životne sredine, primarnog razvrstavanja otpada, recikliranja i energetske efikasnosti osnovni je cilj kampanje „Gde je tvoj prag odgovornosti?“. Mladi su grupa za koju je najznačajnija edukacija o ovim temama, a online igrica „Gde je tvoj prag?“ je jedan od načina da se podstakne razmišljanje o značaju zaštite sredine u kojoj živimo.

O svim akcijama koje se sprovode u okviru kampanje, kao i o važnim činjenicama o primarnom razvrstavanju otpada, reciklaži i energetskoj efikasnosti, možete saznati više na zvaničnom sajtu www.TvojPrag.rs.