ECOWEEK, međunarodna predavanja i radionice na temu održive gradnje i zelenog dizajna su otpočela na dan poznat kao sajber monday (Cyber monday) 26. novembra  u Domu Omladine, organizovan od strane NVO Ecoist i partnera.

Sa više od 200 učesnika i predavača iz Srbije, Grčke, Crne Gore, Šri Lanke, Pakistana, Austrije, Holandije i Izraela, ECOWEEK radionice su izazvale veliko intresovanje kod studenata i mladih profesionalaca, koji zajedno sa mentorima, rade na rešavanju konkretnih problema na raznim lokacijama u Beogradu.

Radionice se održavaju na lokacijama kao što su Privredna Komora Srbije, OŠ Drinka Pavlović u saradnji sa Arhitektonskim fakultetom, u Zvečanskoj u saradnji sa Šumarskim fakultetom, u KC Gradu u saradnji sa Centrom Tesla, na Arci Barci Hostelu u saradnji sa Megatrend Fakultetom, u Ušće SC u saradnji sa Ortlos Space Engineering i firmom hiCAD, na Univerzitetu Union Nikola Tesla, kao i privatnom marketing agencijom i 2wish4design grupom.

Svi rezultati trodnevnih radionica će biti predstavljene u petak 30. novembra na Univerzitetu Megatrend, a izložiće se na prvoj ECOWEEK izložbi u Tel-Avivu u martu 2013.

ECOWEEK, inovativna inicijativa se trenutno održava u 15 zemalja sveta – Grčka, Izrael, Danska, Italija, Turska, Poljska, Kina, sa misijom da se podigne svest o principima održivosti u urbanoj sredini. Kroz  GREENHOUSE platformu će se mnoštvo projekata i sprovesti u delo u toku 2013 godine u saradnji sa grupama koje su učestvovale na ECOWEEK radionicama.

Više detalja možete videti na @ www.ecoweek.org