Tokom donatorske priredbe održaće se ekološka dečija predstava „Na vrh jele, u dnu bora” na kojoj će Eko-musketari, uz podršku Ekoist kreativne mreže, pokazati kako se kroz sinergiju kreativnosti i mašte pomeraju granice. Stihovima iz Ekološkog bukvara, napisanih perom Dobrice Erića, Eko-musketari će dočarati kako zagađeni grad  Đubrograd  uz malo optimizma, zajedničkog truda i zalaganja njegovih stanovnika najzad postaje Zelengrad budućnosti.

Pozivnica Goran i Cveta

 

Glavni cilj priredbe je prikupljanje finansijskih sredstava za realizaciju inicijative „Zelene škole”. Inicijativa „Zelene škole” zasnovana je na holističkom pristupu rešavanja školskih prostora koji promoviše nove edukativne metode nastave i principe održivosti, primenom zelene akupunkture i inovacija u urbanim sredinama, kao i kreativnog učenja o održivom razvoju. Sva prikupljena sredstva će biti uložena u izgradnju edukativne vertikalne bašte i učionice na otvorenom u dvorištu OŠ „Drinka Pavlović” u Beogradu.

Inicijativa ,,Zelene škole’’ je zvanično podržana od strane Sekreterijata za zaštitu životne sredine Grada Beograda, Zavoda za zaštitu prirode Srbije, Fakulteta za primenjenu ekologiju ,,Futura’’, Beogradskog Festivala Cveća, firmi Vitaverde, Kuerk, Miladinović i mnogih drugih.

Događaju će prisustvovati brojni saradnici, prijatelji i partneri, predstavnici ambasada, civilnog, javnog i privatnog sektora, kao i učenici, roditelji i nastavnici osnovnih i srednjih škola.

Zbog ograničenog prostora u Teatru REX, potrebno je rezervisati mesto na ecoist.kreativna.mreza@gmail.com  ili telefonom, na broj 011/ 263 63 81.

Za više informacija, pogledajte sajt organizacije Ecoist : http://www.ecoist.rs/