Nacionalni koordinator za Evropsku nedelju mobilnosti (ENM), “Jugo Cikling Kampanja” organizuje konkurs za najlepši dečiji crtež na temu “Moj grad bez automobila” i poziva decu nižih razreda osnovnih škola u Srbiji da pošalju svoje radove do 15. septembra u EU Info Centar, Dom omladine Beograda.

Izložba se otvara 22. septembra, u 12 časova, u Domu omladine.

Promoter ove ekološke akcije je muzičar i borac za zdravu životnu sredinu Rambo Amadeus, koji je sebe unapredio od borca za ekološki zdraviju životnu sredinu u “eko diktatora”.

“Organizujemo ovaj konkurs već četvrti put i očekujemo da deca pokušaju da slikom dočaraju kako vide svoj grad bez automobila. Cilj akcije je da se najmladjima ukaže na potrebu da sutra, kada odrastu, razmisle da li će baš svakodnevno koristiti automobil, kao što to danas čine njihovi roditelji”.

“Decu očekuju lepe nagrade, bicikli, roleri, kacige, nagradićemo oko 50 crteža. Zato deco, bojice u ruke i nacrtajte nešto lepo”, poručio je nacionalni koordinator za ENM za Srbiju, predsednik “Jugo Cikling Kampanje”, Mirko Radovanac.

Izložbu dečijih crteža, kao i niz aktivnosti koje će se održati u mnogim gradovima Srbije, sponzoriše Delegacije EU u Srbiji, Ministarstvo za zaštitu životne sredine, rudarstvo i prostorno planiranje, kao i Sekretarijat za zastitu životne sredine Beograda.

“Jugo cikling kampanja” već više od deset godina promoviše biciklizam kao alternativno prevozno sredstvo. Najznačajniji projekti u tom periodu su Bajk lift na Brankovom mostu, promovisanje biciklističkih staza na Novom Beogradu, i festival biciklizma, “Bajk Fest”.

Izvor : (Beta)