Tribina pod nazivom „Da li je Srbiji potrebna GM hrana“ biće održana u utorak 25.12.2012.godine u 17 časova u amfiteatru Visoke tehničke škole strukovnih studija u Požarevcu. Za organizaciju događaja su zadužene četiri požarevačke nevladine organizacije: Udruženje građana Akcija, Centar za edukaciju, demokratiju i održivi razvoj, Udruženje EKOBRAN – Ekološko društvo Braničeva i Osnaživački centar 24. Tribina je osmišljena sa ciljem da se doprinese opštoj informisanosti građana o GMO obzirom da je tema trenutno vrlo aktuelna u Srbiji.

gmo-tribina

Na tribini će govoriti prof. Dr Miladin M. Ševarlić, redovni profesor beogradskog Poljoprivrednog fakulteta i Željko Stanković, urednik e-magazina Ekologija i predsednik UG „Akcija“.

Svako znanje je u interesu građana, pa je ovakva tribina neophodna upravo radi sticanja novih znanja o aktuelnim trendovima i zbivanjima koja mogu imati, ili već imaju, veliki uticaj na naše živote i naše zdravlje. Pored toga, ovaj događaj će biti sjajna prilika za razmenu mišljenja koja će doprineti stvaranju jasnije slike o tome šta su zapravo genetski modifikovani organizmi i da li su oni, zaista, potrebni Srbiji.