POŽAREVAC – Rajko Janković (55), bivši radnik Kazneno popravnog zavoda, juče je biciklom iz Požarevca krenuo na Siciliju. Na svom dvotočkašu on planira da za tridesetak dana pređe više od 4.000 kilometara i upozna obalu, more, puteve i ljude ovog poznatog italijanskog ostrva. U prošloj godini Rajko obišao je 14 evropskih zemalja i biciklom stigao do Barselone.

Ovaj krepki biciklista kaže da je do sada proputovao 14 evropski zemalja i da mu je najduža maršruta bila lane, od Požarevca do Barselone, kada je prevalio 5.700 kilometara. Vozio je on dolinom Dunava sve do izvora ove evropske reke i nazad do Požarevca i utisci su mu više nego povoljni jer uz malo novca i dosta volje mnogo može da se vidi.

– Ja sam u odličnoj kondiciji i nastaviću biciklom da obilazim sve evropske zemlje. Dok sam radio u Kazneno-popravnom zavodu, za to nije bilo prilike, a sada imam vremena, dovoljno snage i želje i obići ću sve evropske zemlje. Putovanje biciklom je lepo, mnogo toga može da se vidi i doživi. Ako me posluži zdravlje, krenuću kasnije i na put oko sveta jer je to najbolji način da se upoznaju novi predeli i ljudi. Mogu vam reći da to nije skupo i da dan provodim sa 10 evra, a to je kao da živite u Srbiji.

Više u Blicu