Na Adi Huji u “Super natural parku” 11. maja od 11 do 19 časova održaće se izložbena manifestacija “Beogradski dan Sunca” na kojoj će biti prikazana oprema za primenu svih vidova obnovljivih izvora energije. “Beogradski dan Sunca” se održava po četvrti put i polako se stiče uverenje da je ova jedinstvena manifestacija dosta doprinela popularizaciji primene obnovljivih izvora energije.

“Beogradski dan Sunca” je izložbena manifestacija na kojoj se može videti praktična primena obnovljivih izvora energije. Pravi je trenutak da dođete i sagledate mogućnosti za proizvodnju i uštedu energije u narednoj grejnoj sezoni. Da vidite kako rade toplotne pumpe, koliko se isplati grejanje sanitarne vode pomoću sunčeve energije, kako se dobija električna energija iz solarnih ćelija, šta su biodizel i biogas i kako rade male vetrenjače? Da saznate šta je energetska efikasnost i
da proverite kolike su uštede ako se objekti dobro izoluju.

Preko trideset izlagača će izložiti svoju opremu i dati objašnjenja kako se ona koristi sve većem broju zainteresovanih sugrađana koji su primorani da štede energiju i traže jeftinije izvore energije.

“Centra za promovisanje, razvoj i primenu obnovljivih izvora energije – Centrala” ove godine organizuje “Beogradski dan Sunca” pod sloganom “Usmerimo energiju u fokus”