Objavljen je prvi gradski biciklistički priručnik – “Beograd na pedale”, namenjen pre svega početnicima u saobraćaju na dva točka.

U ilustrovanom priručniku su saveti o tome kako odabrati bicikl, kuda ga voziti i kako biti bezbedan, kako ga parkirati, čuvati i održavati, kako se obući, gde potražiti stručnu pomoć.

“Beograd na pedale” biće predstavljen novinarima u sredu, 15. oktobra, u 17.00 sati u Domu omladine Beograda, u saradnji sa Info centrom EU.

Fondacije Hanjnrih Bel je pomogla objavljivanje priručnika koji je sastavila grupa beogradskih biciklista iz Udruženja Ulice za bicikliste, sa Internet portal Bajsologija, iz Novinska agencija Beta, Inicijative Beociklizacija i Agencije “IBikeBelgrade”.

Za novinare je u sredu popodne, pred prezentaciju “Beograda na pedale”, pripremljena 45-minutna promotivna vožnja, za koju će im organizatori pripremiti i bicikle.

Organizatori i autori će tada novinarima pokazati na šta se u realnim uslovima odnose preporuke iz priručnika, i skrenuti pažnju na nedostatak biciklističke infrastrukture u centru Beograda, kao i na mogućnosti da se ona napravi.