Predstavlja se travar Slađana Macić – Više od jedne decenije bavim se pravljenjem melema, tinktura, pojedinačnih čajeva i čajnih mešavina, domaćeg gorkog lista i kandiranog voća u medu. Iako svi moji proizvodi imaju visoku stopu efikasnosti i daju izvanredne rezultate, kruna mog rada je melem za lečenje dekubitusa – Anđelika melem.

Melem je delotvoran u sto posto slučajeva, počevši od prvog pa sve do četvrtog stadijuma. Dekubitus u prvom stadijumu, koji se manifestuje crvenilom, pri tretiranju melemom sprečiće se otvaranje rana i doći će do povlačenja crvenila. U četvrtom stadijumu dekubitusa, koji je i najteži jer već postoje takozvane gangrenozne rane a pacijentima se u većini slučajeva vide i kosti, melem se primenjuje tako što se rane očiste fiziološkim rastvorom, napune melemom i previju sterilnom gazom. Melem deluje tako što razbija nekrotično tkivo, sprečava pojavu infekcije, gnoja i krvarenja, pomaže u nastajanju novih ćelija i bržem zaceljivanju rana. Ožiljci koji ostaju na mestima gde su postojale gangrenozne rane postaće ubrzo jedva primetni.

Svi moji preparati ispitani su u Zavodu za zaštitu zdravlja u Zaječaru i atestirani.

Proizvodi ne sadrže hemijske dodatke i potpuno su prirodni, uz to su i netoksični jer lekovito bilje koje koristim za pripremu preparata sakupljam samo po nezagađenim delovima Stare planine, Kopaonika, Rtnja, Stola, Deli Jovana, Malinika i Dubašnice. Preparati nemaju neželjena dejstva pa smeju da ih koriste svi, čak i deca mlađa od tri godine. Za pripremu svih preparata koristim sopstvenu recepturu i pripremam ih ručno, koristeći tehnologiju koja se primenjivala u stara vremena.

Iz svoje palete proizvoda izdvojila bih i melem za opekotine, koji gotovo odmah po nanošenju na obolelo mesto otklanja bol, rana brzo zarasta jer melem potpomaže stvaranje novih ćelija, ožiljak ne ostaje.

Takođe i melem za sve vrste rana, koji ubrzava proces zarastanja, deluje antibakterijski pa je svaka mogućnost inficiranja tokom korišćenja melema isključena, a ako se nastavi sa nanošenjem melema i po zarašćivanju rane, ukloniće i ožiljak.

Dodatne fotografije i utiske zadovoljnih korisnika Anđelika melema možete pogledati na sajtu.