Međunarodni razgovori koji bi trebalo da započnu u Parizu 2015. su rasplamsali debatu o tome kako bi mogli da spasemo planetu od nepopravljive štete. Cilj razgovora je da se ograniči globalno zagrevanje na 2 stepena i zauzdavanje klimatske promene, a Robin MekKi, autor Gardijana, je dodao materijal za debatu formulacijom šest ključnih koraka koje bi lideri trebalo da preduzmu da bi zaštitili Zemlju.

  1. Globalno zagrevanje mora da se svede na ispod 2 stepena Celzijusa. Dalje zagrevanje bi dovelo do širenja pustinja, jačih i češćih oluja i poplava.
  2. Države moraju da se istinski posvete zaustavljanju klimatske promene.
  3. Emisije gasova moraju da se nadgledaju. To možda zvuči očigledno, ali mnoge zemlje danas nisu povezane dovoljno da bi realistično pratile korišćenje energije. Predlaže nezavisnu komisiju kao jedini način da se to uradi.
  4. Da bismo postigli zelene ciljeve, potreban je novac. Potrebno je da bogate zemlje založe milijarde u siromašne zemlje. Bogate zemlje su prouzrokovale problem, te je ispravno da pomognu siromašnima da se prilagode toplijoj klimi.
  5. Najranjivije države moraju da dobiju kompenzaciju. Oblasti poput Bangladeša i Maldiva će biti prilično potopljene i ukoliko se zagrevanje zauzda.
  6. Tehnologija mora da se deli. Tehnologije za iskorišćenje snage plime, sunca ili za prikupljanje ugljenika moraju da se podele i siromašnim zemljama, ako želimo da vidimo značajniji napredak u zauzdavanju klimatske promene.