Od 21. do 25. oktobra ove godine, održaće se 11. NOVOSADSKA JESEN – jedna od najvećih ekoloških, privrednih i turističkih manifestacija u našoj zemlji, koju organizuje Pokret gorana Novog Sada, a podržava Grad Novi Sad – Gradska uprava za zaštitu životne sredine i Gradska uprava za privredu.

11. „Novosadska jesen“ će imati 3 izložbene celine:
1. izložbu cveća, sadnica i opreme za hortikulturu;
2. izložbu meda i zdravstveno-bezbedne hrane;
3. izložbu suvenira i proizvoda starih i umetničkih zanata
4. izložbu fotografija “Eko-foto 2014”

Centralna tema ovogodišnje manifestacije će biti obeležavanje 200 godina od rođenja našeg velikog naučnika i prirodnjaka Josifa Pančića.

„Novosadska jesen“ se organizuje po 11. put, a ovako dugu tradiciju dugujemo pre svega odličnoj saradnji sa jedne strane sa više od 220 izlagača na manifestaciji – najvećim proizvođačima i uvoznicima cveća, sadnica lišćara, četinara i ukrasnog šiblja, kao i semenske robe, zaštitnih sredstava i prateće opreme za uređenje vrtova i enterijera, kao i proizvođačima meda i zdravstveno bezbedne hrane i rukotvorina starih zanata. Postala je jedna od omiljenih manifestacija Novosađana/ki sa velikim turističkim i privrednim značajem za Novi Sad, sa više od 70 hiljada zadovoljnih posetilaca tokom pet dana trajanja manifestacije. Razlog je pozitivna energija koja se razmenjuje između organizatora, donatora, medija, izlagača i samih posetilaca koji redovno dolaze svake godine da uživaju u bogatoj ponudi dugogodišnjih izlagača, kupe cveće i druge proizvode, učestvuju u kreativnim i ekološkim radionicama ili ekološkim predstavama za decu i mlade, informišu se o aktuelnim ekološkim temama na predavanjima i stučnim tribinama.
Sportski i poslovni centar “Vojvodina” se tokom svih godina pokazao kao zanimljiv prostor za održavanje ovakve manifestacije bogate različitim sadržajima za različite uzraste posetilaca.
Prijave izlagača za nastup na manifestaciji su toku i trajaće do 5. oktobra 2014. godine.