Beograd, 8. april 2011. – Akcija sakupljanja limenki u kontejnerima na stadionima FK Crvene Zvezde i FK Partizana, je nakon samo jednog održanog meča dala odličan rezultat. Navijači koji su došli da prate utakmicu na stadionu FK Partizana 2. aprila reciklirali su preko 1000 limenki LAV piva sa grbom ovog kluba, a za uzvrat za svake dve limenke dobijane su ulaznice za pomenuti meč.

Za sve naredne utakmice koje će igrati FK Crvena Zvezda i FK Partizan, izuzev derbija, tokom cele sezone, pred svaki meč biće postavljeni kontejneri u koji će navijači koji dođu da prate meč moći da odlažu prazne limenke 0,5l LAV piva. Ukoliko donesu dve prazne limenke sa logotipom FK Partizana (za Partizanove utakmice) ili FK Crvene Zvezde (za Zvezdine utakmice), dobijaju besplatan ulaz na utakmicu.

Ovu zajedničku akciju, promocije reciklaže i brige o životnoj sredini, sprovodiće kompanija Carlsberg Srbija, FK Crvena Zvezda, FK Partizan i ReCan organizacija. Krajnji cilj je edukacija i podizanje svesti navijača i ljubitelja fudbala o važnosti pravilnog odlaganja otpada na jedan inovativan i zanimljiv način.

Važno je naglasiti da samo punoletna lica mogu učestvovati u ovoj akciji, koja je nastavak kampanje lansirane u septembru prošle godine, putem koje se LAV pivo odriče ukupno 75 odsto profita od prodaje LAV piva u pomenutim limenkama za dalji razvoj FK Crvene Zvezde i FK Partizana.